Menu Sylwestrowe

Corocznie w Karczmie organizowany jest "Bal sylwestrowy"

Menu Sylwester – 2018
 
Przystawka
 
  • Krokiet z ciasta francuskiego faszerowany wędzonym pstrągiem na modrej kapuście
 
***
 
Danie główne godz. 20.30 – 21.00
 
  • Krem pietruszkowo - gruszkowy
  • Policzki cielęce z figami w sosie z ciemnego piwa na puree z topinamburu
 
***
 
Bezpośrednio po głównym daniu - deser -
 
  • Torcik malinowy
 
***
 
II Posiłek godz. 0.15 - 0.30
 
  • Polędwiczki wieprzowe nadziewane szpinakiem, mozzarellą i suszonymi pomidorami na kaszotto w asyście buraczków z pesto
 
***
 
III Posiłek godz. 2.00 – 2.30
 
  • Barszcz czerwony z krokietem
    lub (do wyboru)
  • Flaczki
 
Zimna płyta:
 
  • Sałatka jarzynowa
  • Roladki szynkowe z sosem tatarskim i różą z łososia
  • Śledź w śmietanie
  • 2 rodzaje galaretek
  • Wędliny
  • Konserwanty
  • Oscypki
  • Korboce
 
  • Zimne i gorące napoje bezalkoholowe – bez ograniczeń
  • Wino musujące (na 4 osoby)
  • Butelka 0,5l wódki czystej na 2 osoby.
 

powrót

1999-2019 © MATinternet Zakopane | Powered by MATcms