Menu Sylwestrowe

Corocznie w Karczmie organizowany jest "Bal sylwestrowy"

Menu Sylwester – 2024
 

Przystawka

  1. Drobno krojony pstrąg wędzony z sałatką ze skompresowanego ogórka i jabłka

***

Danie główne godz. 20.30 – 21.00

  1. Zupa: Krem ziemniaczany z boczkiem

  2. Pierś z gęsi w sosie wiśniowym na puree z batata i pomarańczy z brokułem bimi

***

Bezpośrednio po głównym daniu - deser -

  • Torcik

***

II Posiłek godz. 0.15 - 0.30

  1. Płonąca szynka wieprzowa

  • ziemniaki opiekane
  • kapusta zasmażana

***

III Posiłek godz. 2.00 – 2.30

  1. Barszcz czerwony z krokietem
    lub (do wyboru)

  2. Flaczki

Zimna płyta:

  • Sałatka jarzynowa
  • Roladki szynkowe z sosem tatarskim i różą z łososia
  • Śledź w śmietanie
  • 2 rodzaje galaretek
  • Karczek
  • Pasztet
  • Wędliny
  • Konserwanty
  • Oscypki
  • Korboce
  • Zimne i gorące napoje bezalkoholowe – bez ograniczeń
  • Wino musujące (na 4 osoby)
  • Butelka 0,5l wódki czystej na 2 osoby

powrót

1999-2024 © MATinternet Zakopane | Powered by MATcms