Menu Sylwestrowe

Corocznie w Karczmie organizowany jest "Bal sylwestrowy"

Menu Sylwester – 2022
 

Przystawka

  • Tatar z wędzonego pstrąga

Danie główne godz. 20.30 – 21.00

  • Zupa: krem pietruszkowo - gruszkowy

  • Polędwiczka wieprzowa nadziewana suszonymi pomidorami, boczkiem i oscypkiem na sosie kurkowym

    - puree z batatów

    - surówka z parzonej czerwonej kapusty

Bezpośrednio po głównym daniu - deser -

  • Torcik

II Posiłek godz. 0.15 - 0.30

  • Pierś z kurczaka z morelami w sosie na białym winie

    - medaliony ziemniaczane

    - surówka z selera naciowego

III Posiłek godz. 2.00 – 2.30

  • Barszcz czerwony z krokietem

lub (do wyboru)

  • Flaczki

Zimna płyta:

  • Sałatka jarzynowa
  • Roladki szynkowe z sosem tatarskim i różą z łososia
  • Śledź w śmietanie
  • 2 rodzaje galaretek
  • Karczek
  • Pasztet
  • Wędliny
  • Konserwanty
  • Oscypki
  • Korboce

- Zimne i gorące napoje bezalkoholowe – bez ograniczeń

- Wino musujące (na 4 osoby)

- Butelka 0,5l wódki czystej na 2 osoby.


powrót

1999-2023 © MATinternet Zakopane | Powered by MATcms